Hogere belasting zorgt voor run op elektrische auto’s in Nederland

Zakelijke elektrische auto’s worden volgend jaar fiscaal gezien duurder in Nederland en dat zorgt voor een run op elektrische auto’s in het land, meldt brancheorganisatie BOVAG. In de eerste drie weken van december was ongeveer de helft van alle verkochte nieuwe auto’s volledig elektrisch aangedreven.

Voor heel 2019 verwacht BOVAG (Bond van Automobielhandelaren en Garagehouders) dat er ruim meer dan 50.000 nieuwe elektrische auto’s worden geregistreerd, waarmee het aantal elektrische auto’s in Nederland in een jaar tijd is verdubbeld.

Per 1 januari gaat de fiscale bijtelling van 4 procent naar 8 procent, van toepassing op de eerste 45.000 euro van de catalogusprijs van een elektrische auto. Boven dat bedrag is het tarief 22 procent, net zoals bij zakelijke auto’s op fossiele brandstoffen. Tot 1 januari geldt voor de elektrische auto echter nog een tarief van 4 procent over de eerste 50.000 euro.

Verdubbeld

BOVAG schat dat de totale autoverkopen dit jaar uitkomen op 430.000 tot 440.000 stuks. Dat betekent dat van alle nieuw aangeschafte auto’s dit jaar zo’n 12 procent een elektrische is. Hiermee is het aantal stekkerauto’s in een jaar tijd verdubbeld tot ongeveer 100.000 stuks. Rond de jaarwisseling rijden er daarmee meer elektrische auto’s rond dan plug-in hybrides. Voor 2020 verwacht BOVAG opnieuw dat er zo’n 40 à 50.0000 nieuwe elektrische auto’s bijkomen op de Nederlandse wegen.

Tesla

Met name elektrische auto’s van Tesla zijn zeer populair. Van de 50.000 elektrische wagens in 2019 is het Amerikaanse merk waarschijnlijk goed voor 30.000 daarvan.


Elektrisch rijden wordt weer betaalbaarder: zijn deze modellen je geld waard?

Als het van de volgende regering afhangt, dan rijden alle bedrijfswagens tegen 2023 op elektriciteit. Aan nieuwe modellen zal het niet ontbreken. Zo komen volgend jaar de Ford Mustang Mach E en straks al de Seat Mii in de showroom. Maar of dat ook realistisch is, zo’n massale omschakeling in drie jaar tijd? “Eerst maar zorgen dat we als het gaat vriezen niet het hele dorp zonder stroom zetten.”

Auto opkoper export

Meteen uw auto verkopen? Dat kan bij Samy Cars snel en veilig. Wij kopen auto’s personenwagens, bedrijfswagens, terreinwagens, bestelwagens, schadewagens, mobilhomes, campers, maar ook voertuigen met veel kilometers of een verlopen keuring. Alle merken en modellen komen in aanmerking. Je auto aanmelden is bovendien volledig gratis en vrijblijvend. Samy Cars koopt als auto opkoper auto’s steeds tegen de beste marktprijs. Maak nu een afspraak voor een gratis taxatie van uw wagen en verkoop vandaag nog uw auto.

Mobilhome te koop? Uw camper verkopen? Dit kan snel en eenvoudig bij samy-cars. Wij kopen elke camper en mohilhome. Wij bieden  als opkoper mobilhome u een hoge prijs voor je mobilhome